18 fyllda år idag

Idag är det min 18-årsdag, trevligt trevligt. Annars var det bara en vanlig onsdag, min favoritdag i skolan. Då har vi nämligen samhällskunskap och sen religion. Där kan det blossa upp starka känslor om både det ena och det andra, speciellt vad det gäller politik och idag hade vi en låååång diskusion hela dagen om SD och deras politik. Jag är ju, som ni kanske fattat, för Sverigedemokraterna. Jag tycker de har en vettig invandringspolitik som kanske något annat parti borde tagit tag i tidigare, då hade de sluppit vara oroliga för hur Sverige kommer att bli p g a SD. Tycker att folk borde acceptera att nu är SD inne i riksdagen för att mer än tillräckligt många röstade fram dem. Det är så demokratin funkar.Aatt gnälla, säga att "vi vägrar samarbeta med dem" och försöka göra allt för att de inte ska ha någonting what so ever att säga till om, tycker jag är dubbelmoral. Det är ingen demokrati. Sedan klagar alla på att de inte har några andra åsikter om någonting annat än invandringen, men om vi säger såhär. Så fort SD nämndes, så fort de fick en fråga att svara på, så handlade det om just - invandringspolitiken. Fick de andra frågor? Nej, knappt. Hur lätt är det då att framföra sina andra åsikter i media när de inte får några andra frågor?
Diskussionen var lång, vilket inte gör mig någonting för jag ger mig aldrig. ALDRIG. Sedan att vissa tar allt man säger personligt och blir sura, inte vill prata med en senare och sitter och viskar om en, tycker jag är så jävla barnsligt. Alla har rätt att uttrycka sina åsikter, ingen har rätt eller fel när det gäller sådant. Eftersom att alla tycker olika.
Men någonting jag blev rätt så irriterad över, var när vår nya rektor kom in i klassrummet för att babbla om likabehandlingsplanen de håller på att arbeta med. Som ni i Jönköping vet så var vår skola, Bäckadalsgymnasiet, den skola där flest elever röstade på Sverigedemokraterna. Vi röstade mer på dem än någon annan skola i Sverige gjorde. Då uttrycker sig vår rektor såhär:

"Som ni säkert fått reda på, så röstade de flesta elever på Bäckadal för Sverigedemokraterna. Jag tycker det är synd att så många röstar för ett främlingsfientligt parti.
"

Ursäkta, men hon har ingen som helst rätt att komma in till klasserna och tala om för oss elever vilka man ska och inte ska rösta på. Jag blev väldigt irriterad över det och bad henne definiera  ordet främlingsfientlig, vad det innebär. Det kunde inte hon svara på, utan ställde tillbaka frågan till oss elever istället.
Det tyder på en sak - okunnighet.

Ny blogggggg!!

bara så alla vet, kommer jag inom sin tid att starta en ny blogg på devote istället för blogg.se. Bloggen kommer enbart handla om mode. Hur jag ser mode, vad jag tycker är snyggt, hur jag gör mina outfits, vad man kan göra med gamla plagg istället för att slänga dem. Eftersom att jag älskar att blogga och min stora passion är kläder (alltså inte mode i allmänhet) och skor så ser jag ingen anledning till att sluta blogga! Ska verkligen försöka från djupet av mitt hjärta att blogga ordentligt varje dag. Bara så att ni vet ;)

valvaka

Sitter hemma hos Jimmie och håller koll på valvakan. Får se hur länge jag orkar titta, är rätt trött och det är ju skola kl 8.10 imorgon. Dessutom är jag sjuk, som vanligt. Känns som att jag aldrig kommer bli frisk. Natten till lördagen hade jag sån hosta att jag fick sitta i fåtöljen i vardagsrummet och sova, trodde jag skulle dö annars. Jag har inte tid att vara sjuk, usch! Mitt immunförsvar har uppenbarligen sprungit åt helvete. Det blir ju inte bättre av att jag blir orolig och tror att jag har cancer, diabetes och kol såfort jag får minsta symtom på förkylning.. springer fram och tillbaka till vårdcentralen och gör en massa tester, men (som tur är) är jag frisk som en nötkärna. Jag är lite paranoid..
Men tillbaka till valvakan, tycker att alla bara snackar om SD och vad som kommer att hända ifall de får en plats i riksdagen. Att ingen vill samarbeta med SD och göra allt för att de inte ska få en syl i vädret är ju rätt orättvist mot de som röstat på dem. Ska bli spännande att se hur det kommer att bli.

Men nu måste jag kissa!fotografering

foto by: modellfotograferna.se

Hoho?

politik väckte tydligen inga upprörda känslor, nej. Vilka är ni egentligen, mina läsare?!

Vad ska Du rösta för?

Nu är det ju val på G, om inte mindre än 13 dagar för att vara exakt. Vem man än pratar med så ställer folk frågan "vad ska du rösta på?". För det första, får jag inte rösta då jag fyller 18 TRE dagar efter valet, typiskt. För det andra är det väldigt svårt att ge ett svar på rak arm. Hade jag fått rösta i år så (i hate to say it) hade jag nog röstat blankt. Inte för att jag inte har några åsiket, snarare tvärtom - jag tycker för mycket. Och det finns tyvärr inget parti som idag representerar just mina specifika åsikter. ett parti kanske har tre punkter jag håller med om till 100 %, men som också har två punkter som jag aboslut inte håller med om. Då kan jag ju inte rösta för det partiet.
 Jag blir förvirrad av allt politiktjaffs, mona sahlin, dittan och dattan. Nu kommer vissa tycka att jag är dum i huvudet som tycker såhär, men det skiter jag i.

Hade jag fått rösta om två veckor så hade jag antagligen röstat för Sverige Demokraterna i all ära. Och nej, jag är inte rasist. Det är inte Sverigedemokraterna heller. Jag tycker att deras riktilinjer låter väldigt bra, inte sämre än något annat parits riktlinjer. Skillnaden mellan dem och andra partier är att de faktiskt inser att man ska ta hand om sina egna, alltså oss svenska ungdomar, pensionärer och kvinnor osv, först och sen hjälpa invandrarna.

Det finns inga jobb för oss unga. Letar du efter jobb på internet t ex, står det i många fall att de söker en erfaren arbetare. De är alltså sällan öppna för ny arbetskraft utan letar istället efter folk som kanske jobbat i 20 år. Arbetsförmedligen ska vi inte ens prata om. De kan lika väl lägga ner skiten. Jag fattar inte grejen med den. Du skriver in dig på arbetsförmedlingen, och i samma stund som du gör det måste du gå med på att kanske ta ett jobb som ligger 30 mil från ditt hem, om det är det enda jobb de kan hitta åt dig. De kräver alltså att du måste lämna hem och familj för att få ett jobb. Tar du nu inte detta jobbet, så blir du sparkad från arbetsförmedlingen. Frågar man då herren eller kvinnan på arbetsförmedlingen vad de själva hade gjort och hur de hade känt ifall de hade kommit till den situationen är de totalt osympatiska. Svaret blir "Men nu är inte jag i den situationen". Nej, och det är ju sant. Du har ju ett arbete, kul för dig. Ett "arbete" som består av att sitta på röven dag ut och dag in och få människor att känna att de är mindre värda än andra för att de är arbetslösa, för de tycker att det är deras eget fel. Vilken kanonidé att starta en arbetsfömedling.

Vad det gäller bostäder finns det knappt några. Eller jo, det gör det ju i o för sig. De bygger ju hela tiden nya, pampiga moderna höghuslägenheter som kostar si sådär 10.000 kronor i månaden i kallhyra. För de resurserna har ju säkert en arbetslös/arbetssökande pluggande ungdom. Nej, det har VI inte. Men ändå tycker kommunen/staten eller vem fan det nu är som bestämmer, att det är bra om de bygger en massa flashiga lägenheter. Nu talar jag alltså om Jönköping, för det är där jag bor. Det är tydligen viktigare att bygga dessa hus för då ser ju Jönköping mycket snyggare och modernare ut. Varför inte istället bygga vanliga lägenhetshus i brunt /oranget tegel, ett som ser precis ut som de flesta andra normala hus och som kostar lite mindre. Men strunta i oss, i mig, som går ut ur gymnasiet i år och ska kasta mig ut i arbetslivet och det vuxna livet som innebär jobb, eget boende och familj. Jag går en yrkesföberedande linje, men ärlig - vad fan menas med det?

Om vi nu tar itu med dessa problem först, kan vi kanske efteråt försöka hjälpa flyktingarna. Sen får vi ju inte glömma att det faktiskt inte bara är Sverige som är med i EU utan vi är 27 länder som tagit fram regler tillsammans vad det gäller flyktinghjälp så varför kan inte resterande länder hjälpa till att ta in lika mycket flyktingar som vi gör? Och alltså allvarligt, ibland undrar jag hur folk tänker omkring det här. Det finns flyktingar som kommer hit med inställningen att de inte ska rätta sig alls efter våra regler. De begår brott efter brott, får sitta i svenskt fängelse som kostar miljarder. Samtidigt sitter det en utländsk kvinna med två spädbarn som har fått veta att hon kanske inte kommer få stanna kvar i Sverige. Allvarligt, hur i helvete är man funtad?
  invandringen idag går på tok för snabbt. Och att precis alla verkar vara välkomna hit gör inte saken bättre. Många struntar i att lära sig svenska, de lever på bidrag, de förnedrar oss kvinnor och de är inte ett dugg tacksamma. Nu pratar jag av egna erfarenheter, jag vet förståss att inte alla invandrare är som jag just beskrev dem. Men många är! Och det är inte okej.
  Vissa snackar om mångkulturen i Sverige och att vi hade suttit och ätit potatis dag in och dag ut om det inte vore för invandringen och införandet av deras matkultur till Sverige. Men allvarligt, jag tror faktiskt vi hade kommit på själv att man kan lägga lite skinka och ost på en degbit och kalla det för pizza (eller något annat "svenskt" namn). Men hade vi inte varit så smarta så hade antagligen turismen fixat pizza till oss i alla fall. Så förlåt, men det där köper jag inte.

Sen är det dessutom en jävla dubbelmoral. Så fort vi uttrycker oss om invandrare så är vi rasister. Hallå, SD är ju ett levande bevis på det! De är de enda som vågar säga som det faktiskt är vad det gäller invandringen, men då blir de kallade rasister. Men ändå är det okej för invandrarna att kalla oss för svennejävlar, säga att Sverige är ett horland och att de ska k****a våra mammor. Blir de kallade för rasister? Nej. De får säga vad fasen de vill.

Jämnställdheten mellan kvinnor och män tänker jag inte ens gå in, självklart ska kvinnor och män har samma rättigheter som skyldigheter!


Det var skönt att få skriva av sig. Vem vet när jag gör det igen.


RSS 2.0