I like big butts and I can not lie lalala... !

Jisses vad mina bröst har växt kom jag på nu, haha! Innan jag blev gravid hade jag 75B i bh-storlek, nu har jag 85D! Men vad kan jag säga.. det är ju dumt att klaga (; I loooove my boobies! Faktum är att jag älskar min kropp för övrigt. Har alltid haft svårt för att gå upp i vikt, oavsett vad och hur mycket jag ätit så har jag haft en smal och tråkig kropp.. men nu får man ju i alla fall lite former! Större lår, större rumpa och större bröst!


damn, I wouldn't complain over this body..




Hur som helst, får se hur det blir med bion. Vi kanske tar det imorgon istället, det beror på.
Nu ska jag försöka bli klar med min alkoholpolicy som ska vara inlämnad imorn.

Imorgon ska jag även till MVC, eftersom att jag åker till Finland den dagen jag egentligen skulle dit.
Världens sammanträffande förresten! Jag berättade om att min mormor hade gått bort och att vi skulle på begravning i Finland.
- Vart i Finland bodde din mormor?
- I en liiiten stad, Ekenäs heter det.
- Ekenäs?! Haha där bor mina föräldrar och jag har också bott där!


Alltså helt allvarligt - världen är bra liten! Ekenäs är ännu mindre, tro mig.. rätt häftigt att hennes föräldrar bor där, ska kolla upp ifall de kände mormor och morfar eller ifall min barnmorska och min mamma eller hennes syskon kanske kände varandra när de var mindre, kanske gick i samma skola/klass.



Men nu ska jag i alla fortsätta med mitt arbete!
Byeee!




skoooolan

Sitter i skolan just nu.. har precis haft "arbetsmiljö och säkerhet" med min klass och nu sitter jag på Ronjas lektion och väntar. Vi ska antagligen se "Luftslottet som sprängdes" ikväll, älskar de filmerna! 

Igår var jag och mamma på stan, julskyltningen. Var väl inte så märkvärdigt.. tråkigt väder och på tok för mycket folk. Det roliga är att när en grupp människor träffar på en annan grupp människor som de känner så ska de ställa sig mitt i vägen för alla som vill gå förbi. För det går ju inte att ställa sig lite åt sidan och prata..
Aja, lämnade i alla fall tillbaka det där setet jag hade köpt till bebisen, och köpte ett annat set fast i leopard, hihi leopard för hela slanten - älskar leopard! Sen köpte jag benvärmare, vantar och sånna nödvändiga saker. Sen gick vi till Sir Simon's och åt - schnitzel med pommes och bearnaisesås! Mätt blev man vill jag lova, inte ofta jag blir det nu för tiden, haha.

Sen slutade kvällen som den gjorde men det har ordnat sig nu och allt är frid och fröjd!
På torsdag åker vi till Finland, kommer hem på måndag tror jag..? Om de inte ändrar sig, igen. Aja, det blir nog bra.

Nu ska jag snart lyssna på Ronjas klass redovisningar, Jippie.. haha. Får vi se hur duktiga de "präktiga små aporna" är ;) (int-arna alltså.. eller scouterna)


Byeeee.

Ser så tråkigt ut ute...

Inga löv på träden, allt är grått och tråkigt.. så nu tycker jag att snön kan komma bara för att det ska bli ljust och fint ute - förövrigt hatar jag snö, det blir bara slask av det!

Såhär ser det ut utanför mitt fönster nu o såhär såg det ut för någon månad sen!



Igår var vi hemma hos Jennie - Jag, Ronja, Angelica, Jenny, Stina, Katarina, Isabella och Linnéa (tror inte jag glömt någon..?) och vi satt och pratade, lyssnade på musik och sånt där. Var jättelänge sen jag träffade vissa av tjejerna så det var sjukt kul att få träffa dem igår. Och Katarina, speciellt, blev helkär i min mage haha. Den fick inte vara ifred så mycket, alla vill känna - så sööta!  Alla är så glada för min skull och vissa säger "ååh jag vill också vara graviiid..." Hihi, ja er tid kommer nog också :)

På slutet av kvällen blev det lite tjaffs mellan några, vilket jag tyckte var rätt omoget faktiskt.. Menmen, Tack Jennie för att vi fick komma i alla fall! <3 Åkte hem vid 23.30 och tog ett stoort glas vatten och gick och la mig i min säng framför teven. Har börjat dricka jättemycket vatten, är inte så sugen på läsk eller juice (som jag var beroende av förut) längre, utan nu är det kallt vatten med mycket is i som gäller för det mesta!

Förövrigt så saknar jag min lille Zigge, han är så söööt :(
Titta på honom, världens sötaste kissemiss!





Jag kom och tänka på en sak.. Det finns faktiskt fördelar med att jag fick reda på min graviditet så sent. Sen jag fick reda på det har jag knappt kunnat bärga mig, sitter i stort sätt och räknar dagar och tänker på hur roligt det ska bli och hur mycket jag längtar! Det är nästan förödande att längta så mycket. Tänk då för de som får reda på sin graviditet i kanske andra månaden, hur lång tid de måste gå omkring och längta och vänta! Självklart är det ju värt det - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!



så länge jag lever
så länge jag finns kvar på denna jord
så länge mitt hjärta slår
vill jag leva
leva för dig

<3



snart är det jul..

.. ja det går undan, känns som om det var sommarlov förra veckan. Och efter jul är det babydags, hihi (a)
Jag vill ha februari NU, längtar ihjäl mig! Tänk när jag får hålla min lilla bebis i min famn för första gången.. aaw.

Var ledig idag, men ingen sovmorgon för det. Kunde inte sova längre än till 8 + att jag var tvungen att springa på toaletten tjugo gånger, hehe. Men när Ronja hade slutat så åkte vi upp till a6. Åt på mcdonalds (jag kommer väga 100 kg om en vecka typ, haha..) och kikade lite på ikea. Köpte lite ljus och sånt som behövs nu när det är så mörkt.
Sen var jag inne på h&m och jag kunde inte låta bli att gå in till barnavdelningen och kolla! Så himla söta kläder! Så små. Tänk att man själv varit sådär liten, haha.. svårt att tro ibland. Aja, köpte i alla fall med mig lite.


Leoparddräkten blev jag kär i så fort jag såg den, är svag för leopardmönstrat, haha.
Den andra är ett litet set med en body, sparkdräkt, t-shirt, byxor och mössa. Blev irriterad
först för hittade bara set i rosa eller blått, varför ska allting gå i de färgerna? Men tillslut hittade
jag vit/grön. Eftersom att jag inte har någon som helst aning om vilket kön det är så.



Och igår gjorde jag glukosbelastning.. THANK GOD att man bara gör det en gång under graviditeten! Usch det var vidrigt! Först tog hon ett blodprov och efter det skulle jag dricka den här sockerlösningen.. Tänk att inte ha ätit på 15 timmar ungefär, och sen ska du dricka sockervatten och sen sitta o glo på vårdcentralen i två timmar? Hade  precis druckit upp glaset med lösningen och tänkte "puuh, äntligen har man det här överstökat!" men neeeej, då kommer sköterskan och säger "tyvärr måste man dricka två glas, hehe." Fan vad gott.. trodde jag skulle spy när jag hade druckit upp det andra glaset. Men som tur väl var så gjorde jag inte det, då hade jag antagligen fått göra om alltihopa.
Men de två timmarna gick snabbt, satt och spelade quadrapop på mobilen, helt besatt av det spelet haha.


Iförrgår kväll tittade vi på Angelicas teater. Hon spelade död hora.. hm. Haha, men hon var jätteduktig. Hon hade en liten present till mig, tihi. Coolaste nappen - född hårdrockare! Awesome !! Tack Angelica!

 

Gravid i vecka 28
(graviditetsvecka 29)

Du har klarat av 70 % av graviditeten
Du har 83 dagar kvar till förlossningen

 

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

 


Bara jag som tycker min mage är liten, haha!?

 


Megan Fox

Bara för att hon är världens snyggaste


Skola på en lördag..

mh, jippie.. öppet hus. Gick upp vid 7 för att vara i skolan två timmar, nödvändigt? Naej, hade behövt sova idag. Men sov i alla fall när jag kom hem, till klockan fyra, det var härligt!

Idol
Hatar både idol och svenska folket som röstar som idioter. Alltså, Reza och Erik var bäst i hela idol, och så röstar ni ut Reza?! Fattar inte hur ni tänker? Tove kan ju fara och flyga den präktiga lilla 16-åringen som snackar som om hon varit i musikbranschen i 20 år! "Faan vad jag älskar er mina fans, fan alltså..!" Vilka fans? alla småpojkar/flickor där ute som vill ha små autografer. DU SUGER!
Tittar man på American idol så är standarden på idolerna där MYCKET högre än vad den är i Sverige. Här har vi bara medelmåttor. Förutom Reza och Erik då.. och Carolina som ni också röstade ut! Idioter.
Det är ett stort skämt att Rabih och Eddie kom längre än vad Carolina och Erika gjorde, skrattretande.
Sverige suger när det gäller musik.

 

Aja ville bara skriva det, är så trött på det pissprogrammet nu. Är trött på Sverige med för den delen. Lilla landet lagom som aldrig vågar sticka ut!!


Nu ska jag fortsätta titta på Transformers, bye.


snart är det äntligen helg!

Har precis badat/duschat, vad skönt det var! Känner mig jättepigg nu och fräsh nu. Tillskillnad från imorse.. Ett fyllo som hostade rätt på min hand på bussen, så äckligt! Skiter i om de vill förstöra sina liv genom att dricka klockan halv 8 på morgonen, men han kan väl hålla för munnen när han hostar s¨han inte förstör mitt! Vem vet vilka sjukdomar han hade? Luktade kiss gjorde han också, euw.. Som tur är har jag ju vaccinerat mig mot svininfluensan, för det (och loppor) är väl något utav de sjukdomar han hade.
Nåja, nog om det. Gjorde en "jättefin" tårta idag i köket tillsammans med Marcus, haha. "Jaha... jaa... den ser både god och väldigt äckligt ut samtidigt" sa vår lärare när vi visade upp vårat mästerverk. Men den var god i alla fall, tro det eller ej!


var egentligen tänkt att den skulle säljas när vi blivit klara med den men helt ärligt,
vem fan skulle köpt den, haha?


Imorgon har jag tid hos MVC i alla fall! Första gången jag vägde mig visade vågen ca 70 kg, andra gången visade den 73.. får se vad som visas imorgon. Iof bryr jag mig inte om min vikt, bryr mig om hur min kropp ser ut och jag tycker min kropp ser bra ut! Har alltid haft svårt för att gå upp i vikt förut så det är rätt skönt att ha lagt på sig några extra kilon om jag ska vara ärlig.
Förresten så försökte jag filma min mage idag när bebisen hade cirkus där inne, ska se om jag kan lägga in den senare. Tyvärr ser man inte särskilt bra men man kan se att det är något som rör sig där inne i alla fall (;

Och om två veckor åker vi till Finland för att gå på min mormors begravning, hon gick bort i förrgår och det känns så tråkigt eftersom att jag senast träffade henne sommaren 08.. Jag saknar henne men det är bara att vara stark, vi alla vet att hon nu har det bättre någon annanstans där hon slipper alla maskiner och mediciner.
Nu har jag varken farmor, farfar, mormor eller morfar kvar.. men jag har i alla fall snart en liten bebis.

R.I.P mormor - We love you and miss you <3

min lille mage

Det känns som om min mage växt hur mycket som helst på bara ett par dagar, haha.
Vad tycker ni, ser man att jag är i snart 7e månaden? (:


och kan lägga till att imorse tyckte bebis det var jätteskoj att sparka på mammas
urinblåsa så att jag nästan kissade i sängen, haha!



Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

 

 

Har bara ett tips till er som är gravida: Njut av graviditeten! Trots att det gör ont i ryggen och dina fötter svullnar upp så är det värt det i slutändan. Jag älskar att ligga och titta på min mage när bebisen rör sig, det är så mysigt. Folk ber mig förklara hur det känns när den sparkar men det går inte, det är något man (förhoppningsvis) får uppleva själv.


Sådär ja

Nu behöver man inte oroa sig för svininfluensan något mer då, har precis vaccinerat mig och h-e-l-v-e-t-e vilken lång kö det var in till vårdcentralen! Den tog aldrig slut heller.
Aja, får se om man får feber eller något, känner bara att det gör lite ont i armen.

Nu ska jag äta tacos, bye.

Vet inte vad jag ska skriva här.. ?

Förlåt för att jag inte skrivit! Eller varför ber jag om ursäkt, skriver väl hur mycket/lite jag vill. Men jag har helt enkelt inte haft någon som helst lust eller ork att ens sitta vid datorn, har bara legat hemma och tjockat mig framför teven med sjukt mycket godis! Och enligt många så syns det .. på min röv! Haha, kul att få höra "Vilken stor rumpa du har fått!" T o m mamma sa så, haha... Fast Viktor sa i alla fall att den var snygg (får väl hoppas att han inte skojade!)

Hur som helst sitter jag på lektion just nu, eller jag slutade för 10 min sen men ska vara med på Ronjas lektion med för vi ska åka upp till a6 när hon har slutat. Arbetsmiljö och säkerhet, jippie.. Fick MVG på ett arbete som jag hade lämnat in , det ni! Somsagt, INT-arna kan slänga sig i väggen när jag får mina betyg! Hatar dem präktiga små aporna.. Inte alla, men de flesta vet nog vilka jag syftar på.

Oj, vilket intressant inlägg det här blev då. SEE, ingen idé för mig att skriva bara för att uppdatera för då blir det inlägg som detta! Totalt ointressant babbel. Haha.

Men idag vaknade jag upp och kände mig extra generös, så jag ska köpa en liten pressent till mamma uppe på a6 som jag vet att hon vill ha! Hoppas hon blir glad, halva min lön går åt till den haha. Inte för att lönen jag fick var särskilt hög men.. Aja, nu vet jag faktiskt inte vad jag skriva mer. Känner mig tom i hela huvudet. Så nu ska jag fortsätta med ett arbete i skolan, byeee!

Aj som faaaan!

Igår orkade jag inte skriva, gick och la mig i mina smärtor så fort jag kom hem efter skolan.
Klämde mina fingrar i en svängdörr som kom i 190 km/h! Så får gå med bandage nu, och fysaaaatan vad ont det gjorde haha. Men är man så klantig så får man väl helt enkelt skylla sig själv eller.. Kommer ihåg när Jimmie hade klämt sitt finger i fönstret och hur ont han hade och hur jag skrattade åt honom (snällt) men igår skrattade jag fan inte! Dock låg Jimmie och grät som en liten flicka när han hade klämt sitt finger men jag fällde inte en tår ;)
Killar är hårda på utsidan men pussies innuti! Det sa skolsköterskan också "Stark du är! Hade det varit en kille hade han svimmat!"

Men nu ska jag lägga mig och titta på teve igen, bye (:

btw, fick reda på mitt slutbetyg i Serviering B - MVG! Jag är på god väg, eller hur? (;

Sorry för dålig uppdatering, flickor och pojkar..

.. men har inte känt att jag har så mycket att skriva om, och somsagt så blir det bara trist att läsa om något totalt ointressant.

Någon frågade mig ifall jag dricker under min graviditet och svaret är:
Absolut INTE! Innan jag visste att jag var gravid hände det att jag drack på några fester, men det kan väl ingen anklaga mig för. Men när det började märkas och mamma trodde att jag var gravid så slutade jag dricka. Det skulle aldrig falla mig in att dricka nu, jag skulle aldrig förlåta mig själv ifall något hände under graviditeten eller om barnet tog skada av det. Usch, hemska tanke.. Så nej, det gör jag verkligen inte och jag klarar mig alldelles utmärkt! Samtidigt är det kanske lite trist att sitta helt nykter på fester när alla andra dricker vin och öl. Men så trist är det inte att jag skulle offra mitt barns hälsa för att vara full en kväll, herregud.

Kom på en sak, hur kul det kommer bli sen om några år när hon/han vill åka till djurparker, vattenland och tivolin osv för jag ÄLSKAR ju sånt! Tråkigt att man växer upp så snabbt och inte gör sånt längre .. Men det ser jag absolut fram emot! När jag var mindre och jag var hos pappa på somrarna i Karlskrona brukade vi alltid åka till ett ställe som heter Barnens Gård, där har de pooler med vattenrutshkanor, jättestora studsmattor och hoppborgar. De har även getter och hästar (kanske fanns mer djur, kommer inte ihåg) som man fick rida på! Jag tror att vi var där nästan varje dag (man kunde köpa säsongskort) då det inte regnade. Pappa tyckte kanske inte det var så roligt haha, men jag stormtrivdes där. Så dit lär vi åka många gånger när det blir aktuellt!


Nu ska jag äta pyttipanna hade jag tänkt, sen ska jag följa med mamma på något grejs om hur man kan tjäna extra pengar på att informera folk om företag på nätet..? Aja, men det blir inte fören runt 7.
Nu har jag i alla fall uppdaterat lite!

goder afton

Har inte orkat skriva någonting, känns som om jag håller på att bli förkyld. Det får vi inte hoppas, har inte tid att sitta hemma och glo, vill vara i skolan nu så mycket jag kan (det trodde jag aldrig att jag skulle säga?)

Men i fredags var vi på fest hos Olivia som fyllde år, Grattis gumman! Kan skriva mer om det imorgon eller något, för nu börjar min favoritserie ;) Gossip Girl!

Byeee

Hiss eller Diss?






Elisabeth Höglund i Förkväll på tv4!
Alltså vad tänker tant när hon ser sig i spegeln innan sändning? Hon ser förjävlig ut! Hon är 65 år gammal, och sminkar sig som en .. jag vet inte vad! Man har inte så mycket smink när man är så gammal (om man inte heter Jane Fonda..), för inte fan ser hon yngre ut då! Kolsvarta ögon och illrött läppstift?! Den som fixar hennes look inför förkväll borde ju fan få fängelse. Och det där håret.. Oh My God, snacka om att ha fastnat i ett vägguttag.. Hela hon är K-A-T-A-S-T-R-O-F! Sen kan hon inte prata heller, stammar så fort hon öppnar munnen. Så ja, euuw på Elisabeth Höglund och alla andra tanter som tror att de fortfarande är 25!








Mina underbara kompisar och klasskamrater som är hur goa som helst! De stöttar mig och tycker att det är skitkul att jag ska ha barn! Mycket kärlek till er <3

Nu kan det väl bli februari tycker jag!

Det är bara 15 veckor kvar tills min bebis kommer! Det går så snabbt, fast ändå inte haha.  Och jag går som vanligt och oroar mig för hur barnet mår, om det är något fel osv. Men sålänge barnet rör sig varje dag så är det nog inga fel (: Ska till mvc imorgon och lyssna på hjärtat och sådär, och jag behöver antagligen inte oroa mig. Men det gör jag i alla fall. Sådan har jag alltid varit, tror alltid det värsta. Även fast barnet är så tryggt det kan vara, inuti min kropp så känns det ändå som om jag inte kan skydda det tillräckligt. Vet inte hur jag ska förklara vad jag menar, men kan man se sitt barn så märker man ju oftast om något är fel, men nu när det ligger här inne så vet man ju inte direkt.

Usch drömde en mardröm här om natten, att någon tog min bebis ifrån mig efter födseln och jag fick inte träffa henne på flera månader! Vaknade upp helt svettig. Inga sånna drömmar mer tack..

Många frågar mig om jag är nervös inför förlossningen, och ja lite. För att det är ju första gången jag går igenom en förlossning, så det är helt nytt och man är ju alltid nervös inför nya saker. Specielt sånna här smärtsamma, haha. Sen också för att något kan gå fel under förlossningen, det vet man ju inte. Som tur är har ju vetenskapen kommit så långt idag så skulle någonting gå snett så finns det skickliga läkare som kan ta itu med det på bästa möjliga sätt.

Men mest nervös är jag ju för hur det kommer att gå efter förlossningen! När man ska hem och ta hand om det här lilla livet. Hur man ammar och byter blöja och sånt där kan man ju läsa om och det är nog inte särskilt svårt att lära sig. Men hur man uppfostrar dem rätt, vad man får göra och absolut inte borde göra i närheten av barnet. Även sen när det blivit lite äldre och man ska vara stöd och rådgivare åt sitt barn när den kommer med frågor osv. Tiden då den blir tonåring vill jag inte ens tänka på, herregud.. Jag menar, jag vet ju hur jag var mot min mamma för något år sedan och hur jag fortfarande kan vara ibland. Man kan verkligen få sina föräldrar att känna sig värdelösa. Vad de än gör eller hur de än gör, så gör de ALLTID fel haha. Men det är ju 13 år kvar tills dess så behöver nog inte tänka på det just nu!

Hur som helst tror jag att allt kommer bli jättebra, specielt då jag har stöd av min familj och mina vänner - och specielt från min mamma som vi ska bo hos. Eftersom att hon är en skitbra mamma så tvivlar jag inte på att hon kan hjälpa mig att bli en bra mamma. Hon är jätteglad för det här och berättar att hon ska bli mormor för alla möjliga människor hon träffar, haha. Vissa börjar till och med gråta när hon berättar det, för de tycker att det är så underbart, aaw.

Oj nu blev det liv i magen! Haha, nu är karatekungen igång igen ;D Ibland kan man se jätte tydligt på magen när det rör sig där inne, ska se om jag kan filma det någon gång då det rör sig ordentligt så kan jag lägga upp den på bloggen om så önskas (:



Under mitt hjärta finns du i 40 veckor
men i mitt hjärta kommer du att finnas för all framtid <3

Nej nu räcker det..

Sorry, kom på mig själv hur omoget det var att skriva det jag just gjorde, så tog bort det. Jesus, skärp mig.
Anledningen till att jag skrev om det här med dödsstraff var för att jag blev inspirerad till att skriva efter att den där Eddie svarade med ett så omoget inlägg och för att jag ville att NI , mina läsare skulle, komma med kommentarer om själva ämnet dödsstraff.




För övrigt är jag numera brunett, men jag ser
bra ut oavsett vilken hårfärg jag har!


Nu ska jag lägga mig och läsa en bok om en pojke som blev både fysiskt och psykiskt misshandlad som barn, "När ingen annan ser" heter den. Sen går jag och lägger mig och drömmer mardrömmar, det enda jag gjort den senaste månaden. Bad sign..? Godnatt iallafall

DÖDSSTRAFF!

En tjej här i Jönköping hade skrivit ett inlägg om dödsstraff i sin blogg, där hon skrev att dödstraff borde finnas i Sverige och att hon spottar på den svenska lagen som är skrattretande och löjlig och att svenska fängelser är finare än hotell "typ".

Jag tycker att man ska vara försiktig när man uttrycker sig om ett sånt här ämne, då det faktiskt är ett VÄLDIGT viktigt och starkt ämne, man ska stå för sina åsikter som ska ha en grund, alltså inte bara "jag vill ha dödsstaff för det skulle göra Sverige bättre." Utan man ska kunna utveckla sina åsikter, vilket vissa tyvärr inte kan göra! De bara tycker och tycker, men kan inte säga VARFÖR de tycker som de gör.

Jag kommenterade i alla fall hennes inlägg:

Dödsstraff hjälper nog inte. Det är ju att döda någon det med?
Visst, fängelser i Sverige har hög standard men sitter man i fängelse har man förlorat det viktigaste av allt - sin frihet. Och då tror jag inte att god mat och en dator gör saken bättre. Dödsstraff är ett stort och viktigt ämne och man borde veta lite mer om det och ha starka åsikter om man överhuvudtaget ska ta upp det ämnet.

Då fick jag det här svaret, ifrån en 17 årig kille vid namn Eddie som också bor här i Jönköping:

elin asså snälla du, dödsstraff ska dom som dödat har`:) för vad finns det för liv att komma tillbaka till sen? familj vänder dig ryggen och folk spottar på dig på stan, då gör man dom bara en tjänst som theres mördares advokat sa , när han är ute igen så hoppas jag att han kan leva ett normalt liv , det kommer han aldrig göra!. frihet? hahaha DOM SPRINGER JU UT OCH IN NÄR DOM VILL FÖRFAN om det är nån som borde läsa lite så e det du. och är det ingen stark åsikt från mks sida då att hennes vän tekniskt sett blivigt mördad? yttra dig inte om du inte vet nått sj herregud.

Jag står inte ut med dumma människor, men försökte hålla mitt lugn när jag svarade på hans kommentar:
Till Eddie: Förstår du inte att öga för öga, tand för tand inte fungerar? Varför ska det vara olagligt för vanliga civila männsikor att döda någon men helt okej för folk som arbetar inom rättsenheten? I många länder är det också okej att andra kommer och tittar på avrättningarna, är det okej? Att folk vill ha dödsstraff visar bara att vi stannat i utvecklingen inom vissa saker.
PRECIS! Det är ju det som är straffet! Vänner, familj och i stort sätt hela samhället vänder dig ryggen, du har inget liv när du kommer ut! Dödsstraff är både lindrigt samtidigt som det är totalt omoraliskt! Du säger att Sophie "tekniskt" sätt blev mördad, skulle du vilja göra hennes mördare en tjänst då, genom att avrätta honom? Hade du inte hellre sett honom lida och bli spottad på?
Springer ut och in? Du menar att en som blivit dömd för mord (eller sitter inne för något annat) kan när han/hon vill gå ut med sina kompisar en dag och fika, eller följa med på en fest? Skulle inte tro det. Friheten och hoppet är det bästa en människa kan ha, man förlorar både och när man mördar någon och hamnar i fängelse!!
Jag skrev att man borde ha starka åsikter om man ska ta upp det här ämnet, för det är ett jävligt viktigt ämne där man inte bara kan slänga ut sig saker hur som helst, man ska ha en stark grund till sina åsikter! Jag yttrar mig om det mesta då jag faktiskt är allmänbildad och vet vad etik och moral innebär. Vet också vad dödsstraff innebär och vad jag tycker och tänker om det, men du verkar inte veta ALLS vad du tycker eller vad du snackar om.. Eddie!

Det kanske framstår rätt klart att jag är totalt emot dödsstraff, både för att det är dubbelmoral och omänskligt men samtidigt för att det är ett lindrigt straff gentemot att sitta inlåst och verkligen må dåligt för vad man gjort.

Är det någon som håller med mig eller tycker att det ligger något i vad Eddie (och många andra) säger om dödsstraff? Skriv gärna! Att föra diskussioner och argumentationer är det jag lever för, så var inte blyga för att säga vad ni tycker och tänker för det är mer än välkommet!


Nu ska jag äta och sen ska jag färga mitt hår, HEJ!

Då var det måndag igen..

.. och november och kallt och mörkt! Känns som om julafton inträffar nästa vecka eller något?

Men jaja, idag var jag på bio med Ronja och Angelica. Vi såg Flickan som lekte med elden, och den var skitbra! SKa definitivt se tredje filmen när den kommer senare i november! Angelica fyllde för övrigt år igår, tyvärr kunde jag inte komma på hennes fest eftersom att min syster och min kära far var här i helgen, inte ofta det händer. Min syster träffar jag så pass sällan så ville träffa henne nu (: Min syster spelar bowling och det gör hennes pojkvän Martin Blixt också (som vunnit vm i bowling ett par gånger!) och de tävlade i mix-sm i helgen och vann! Stort grattis till er (: Och ja, bowling runs trough the family typ. I stort sätt bara jag som inte följt trenden! Men någon måste väl välja en annan väg (:

Så det var trevligt att de kom, vi satt och spelade kort halva natten , jag är en sällskapsspelsgalning (långt ord?)! Älskar att spela spel, tyvärr gör inte mina föräldrar det lika mycket men de offrar sig för min skull (:
Förutom att spela spel och umgås så åkte jag och pappa upp en sväng till Jönköpings stolthet (ha-ha) á la A6. Som vanligt hur mycket folk som helst! Jag får alltid ont i ryggen av att gå där, jobbigt golv eller något! I alla fall så köpte pappa en jacka till sig och jag köpte en halsduk/stickad sjal (?), mössa, svart polotröja, svart stickad tröja samt ett par ugs eller hur det nu stavas. De där fula skorna som gör att man ser ut att ha världens big-fot fötter! Men sköna är de vill jag lova, specielt för mig då mina fötter sväller upp pga graviditeten så är det skönt att ha på sig rymliga mysiga skor.


big-foot ohyeah!

För övrigt, jag älskar att folk tittar på mig och min mage och viskar till varandra, kanske till och med skrattar eller släpper en löjlig kommentar, för då gör det bara att jag vill visa min stora mage ännu mer och vara stolt! Finns inget som skulle få mig skämmas över det här, hur många som en säger "slampa" eller skrattar och glor. De är bara avundsjuka för att de inte är hälften så starka som mig och många andra unga gravida tjejer/mammor! Så don't waste your time, you can't bring me down (;


har den växt? (:


Men nu ska jag snart gå och lägga mig och sakna min kisekatt som pappa tog med sig haha :( Godnatt!


aaw, visst är min gris söt när han sover? :(

RSS 2.0