godmorgon

ååh jag orkar inte göra ett skit idag... vill inte gå utanför dörren, ska sitta hemma hela dagen och bara ta det lugnt. Ta ett bad kanske, det var länge sen.. oh det ska jag göra!  Måste vila ut mig tills imorn, skolan och Ronjas födelsedagsfest, haha vi köpte ballonger igår med, måste ju synas att det är kalas (; Undra vad jag ska ha på mig.. hm. Lockigt hår ska jag ha iaf!

Förresten hade jag världens bästa dröm inatt, mhm, mer får ingen veta ;)
nu ska jag fixa frukost, seeyah .


kom och ge mig massage?!

Aj min rygg :( Har svinont i ryggen av någon anledning. Who cares men ändå.
Var inne i stan och på a6 och tittade lite idag. Köpte kalender och en mapp, rosa med typ något på ? Skitful menmen, haha. Sen köpte jag bara öronhängen på h&m (och åt på mcdonalds också , haha). Imorgon ska jag dit och titta om jag hittar någon födelsedagspressent till Ronja. Hon har typ pekat ut vad hon vill ha så blir inte så svårt.
Imorgon MÅSTE jag färga mitt hår. Typ råttfärgad utväxt, haha. Skitsnyggt.

Nu sitter jag iaf här, ska testa våran såndära magic bullet grej, sån mixer från teveshop haha. Se om man kan göra något gott i den.

Skriver senare, seeeeeyah



Home sweeet home!

Nu har jag kommit hem, eller ja jag kom hem igår men.. och gissa vad, mitt rum är redan skitstökigt, fattar inte hur jag lyckas..

ligger hur som helst och tittade på grey's anatomy nyss, så jävla bra. Tänkte åka in till stan med Ronja om ett tag.
Nu ska jag lägga mig i sängen igen, seeyah

Snart åker jah heeem

Snart kommer pappa med mcdonaldsmat! Jag har varit duktig och packat och gjort mig iordning. Nu ska jag bara äta, lägga in ett program på en skiva och sedan kan jag sitta här tills det är dags o äta.

Lista över saker jag måste göra när jag kommit hem!


Hitta min mobil-laddare!!!!!!!!
Hämta alla mina kläder hos Jimme. I'm moving home, haha.
♦ Färga mitt hår
Köpa hårspännen, diadem och massa sånt skräp
♦ Köpa skolsaker.. jippiie
Hitta på vad jag ska ge Ronja i födelsedagspressent!
♦ Pussa på min dator och tala om för den hur mycket jag saknat den hehe

Det ska ske på 3 dagar..



Men nu kom pappa, så ska äta chickenbits, moahaha!
seeyah 

Ändrar designen

Haha håller på och försöker fixa designen lite.. mycket roligare att göra det själv än låta någon annan göra det.
Mitt blir sådär, haha men lite credits tack, jag har gjort headern i ett fotoprogram som är på italienska! Ska fortsätta senare när jag duschat och packat och sånt skit.

lalala, seeya

"Detta fält måste fyllas i" blabla..

Sitter och tittar på Thomas Järvhedens ståuppshow, han är faktiskt jävligt rolig när han snackar om så udda saker som han gjort ikväll. T ex tondöva duvor, stenåldershoror och amöbor med hemorojder (?) haha. Har alltid tyckt han var rätt tråkig, men nu satt jag verkligen och skrattade och gjorde grisljud nästan (hm pinsamt haha.. ). Han är bättre komiker än programledare iaf!

Men nu ska jag sitta här ett litet tag till, sen måste jag gå och lägga mig för pappa ska upp klockan 5 imorn typ och jobba haha.. och imorgon måste jag packa.. blöööh. Det är väl okej och packa när man ska någonstans för då kan man hitta massa kläder man glömt att man har (och sen sitter man där med 3 stora resväskor fast man ska vara borta i typ en vecka..) men när man ska åka hem igen, då slänger man bara ner allt för då är det skitsamma, det är ju inte lika roligt. Ännu tråkigare är väl att sitta på ett tåg i 3 ½ timme, 2 byten, utan musik och mobil också!!! för mina väska med mobil, mp3 osv blev ju snodd på öland. Dessutom blir jag alltid så nervös när jag åker tåg. Sitter alltid och kollar på klockan, lyssnar när konduktörerna ropar ut något , så att jag inte ska missa att hoppa av. Sova får jag absolut inte göra! Isf måste jag ha en skylt på mig där det står "Ska av i Emmaboda, väck mig då tack!" . Sen springer jag omkring på parongen och frågar typ 10 personer "ehm, vet du när tåget till dit och dit går?" bara för att vara HELT säker på att jag kommer med rätt tåg. Haha, får ångest av att åka tåg själv. utan mobilen är det ju inte heller så lyckat IFALL man skulle missa ett tåg och det står att nästa inte går fören klockan 09.30 dagen efter.. ? Någon som känner igen sig eller är det bara jag som är paranoid?!

Sen när man kommer hem börjar all jääävla stress. Ah precis - skolan. Är ju iof inte skolan i sig som är jobbig, tycker faktiskt om skolan (helt allvarligt) och träffa massa människor och alla kompisar osv. Det jobbiga är ju proven, alla miljontals papper man får som man bara slänger i skåpet och hittar typ två månader efter och ba "jaså här var pappret till det provet förra månaden!" . Eftersom att jag går hotell och restaurang också så handlar ju alla prov typ om hur man gör ost och alla jävla franska köksord. Menmen... så nu måste jag köpa en mapp som jag kan ha alla papper i, samt en kallender, som jag faktiskt ska använda! Och det ska inte vara massa hello kitty skit som Kissie ska ha på sina skolsaker, utan isf ska det vara döskallar! Mycket snyggare.

Fast nu ska jag sooova. Vaknar alltid mellan halv 9 och kvart i 9 på morgonen av någon anledning? sen somnar jag om och vaknar en timme senare. Jag som alltid brukade sova minst till 12-1. Men är slut med det från och med fredag.

Jaja, skriver mer imorgon.
seeya, och godnatt

Fighter

Fighter - Christina Aguilera

'Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
Makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter


Den låten är perfekt att lyssna på om man känner att självförtorendet inte är på topp. Det gör jag iaf, på högsta volym! Det är sådan attityd i låten, den får en verkligen på jag-klarar-av-allt humör, iaf för mig!

Just  nu sitter jag och spelar pyramid på king.com. haha är helt besatt av det spelet, spelar det nästan jämt. Ska fortsätta med det nu!
seeyaah ♥





vad ska man gööra..

Gjorde en sånhär lista i brist på annat att göra ..


Namn
: Elin Mattsson
Msn: den du
Lunar: haha, den är rätt bortglömd
Ålder: 17 i september
Födelsedatum: 22 september
Stjärntecken: antagligen jungfru
Hur tycker du att du har det hemma: Har inte varit hemma mycket på ett tag nu men när jag är det så funkar det
Har du bra självförtroende: Ja nu har jag iaf bättre än vad jag hade innan, kan man säga
Kan du lita på dig själv: Beror på vad som menas, jag försöker oftast intala mig själv till att t ex plugga men sällan jag verkligen gör det, så på det sättet kan jag inte lita på mig själv, haha
Är du nöjd över dina bröst: ja!
Är du nöjd över din rumpa: hm, ja har jag inte tänkt på
Hur tycker du att ditt liv är: Ett liv fullt av vänner samt en familj som alltid stöttar mig och kritiserar mig när det behövs!
Har du ett bra liv tycker du: Ja, det skulle jag nog säga
Vill du ändra på något i ditt liv? Berätta: Jag vill satsa mer på mig själv, mitt pluggande och så vidare.
Vilken årstid tycker du är härligast: Våren och hösten måste jag säga, haha. 30 grader varmt tycker jag inte är skönt. Fast sommarkvällarna är såklart bäst!
Är du nöjd över din kropp: Ja det är jag. fast jag har komplex men det har väl alla.
Något du vill ändra över din kropp: Hm.. Jag har utstående öron, haha. Hade jag kunnat hade jag gjort så de inte sticker ut lika mycket, haha.
Kan du själv säga att du tycker att du är söt: Ja
Har du någon kille: Yes, Jimmie
Gillar du någon nu: Jag antar att jag gillar Jimmie lite smått ;)
Vill du leva tillsammans med någon, eller leva singelliv? Just nu vill jag ha förhållande, men singellivet är kul också!
Trivs du tillsammans med någon kille? vem: Jimmie såklart
Gillar du långa eller korta förhållanden mest: Jag skulle ju aldrig börja ett förhållande om jag inte skulle önska att det blev långvarigt.
När en kille gör slut, blir du ledsen: Den gången det hände blev jag helt förstörd. Long time ago.
Har du bra vänner: Jag har väldigt bra vänner!
Tycker du om att umgås med dina vänner: Självklart, har alltid kul med mina vänner!
Har du många vänner: Ja
Vad heter din bäst vän: Min bästa vän heter Ronja
Vad är bäst tycker du, få bra vänner, eller med många som man inte kan lita på till hundra: Både och.
Har många sagt att du är mogen för din ålder: Haha, tja det har väl hänt..
Har många sagt att du ser äldre ut än vad du är: Ja det händer rätt ofta
Tycker du om att vara på stan eller att vara med kompisar hemma och & hänga: Det beror på vilket humör jag är på och vad jag känner för
Du älskar att shoppa: Klart jag gör, dock finns det andra grejer att lägga pengar på också.


nej nu funderar jag på att öppna min ostbågepåse haha! Ostbågar och hallonsoda.. finns inget bättre!

"En bild på fula jag"




Jag hatar när tjejer lägger in 15 bilder på sig själva och skriver sedan en liknade text till, varför? Är det för att ni vill att folk ska skriva "Nej sluta du är skitsöt ju!" för att ni mår bättre i några minuter då? Eler är det för att ni faktiskt tycker att ni är fula? Ehm, nej det är det inte. Man lägger inte upp bilder på sig själv om man inte tycker att man ser bra ut på dem, whatever you say, men det gör man inte. Det beror helt enkelt på att ni vill ha uppmärksamhet från en massa söta killar som skriver små söta kommentarer om hur söta ni är! Men allvarligt, mår man bra då? Alltså i längden, får man bra självkänsla då? Nej det får man inte! Jag har själv varit den tjejen och tro mig det får man verkligen inte. Ge dig själv komplimanger istället och våga skriva "Fan vad jag blev snygg på denna bilden!" istället för "det här är fula jag" Skärpning tjejer!



16 augusti

Nu har jag nyss ätit, raggmunkar med lingonsylt och bacon, såååååååå gott! Just nu sitter jag och funderar på lite lekar man kan köra på fester, Ronja fyller ju år på fredag och ska då ha sin fest, så jag skulle hjälpa henne med lite lekar. Så kollar runt och försöker hitta på egna osv haha. Någon som har något förslag får mer än gärna skriva det!
Hur som helst åker jag hem på tisdag, home sweet home, har inte varit hemma på en månad nu så ska bli skönt att få sova i sin egen säng , hehe. Dessutom ska jag bli lite roligare och lägga upp bilder! (som inte är gamla eller tagna ifrån google..) Bara jag inte tappat bort min sladd... :o nej så klantig är jag väl inte


nu ska jag se vad det är på teve
seeyah ♥

middag made by me, hehe

Nu har jag precis ätit schnitzel (stavas..?) som jag panerat själv ! haha, med klyftpotatis och bearniesås (förlåt för att jag suger på alla dessa komplicerade köks/mat ord!) och det var skitgott. Nu blir det efterrätt! Kladdkaka med grädde.
Haha, känns som jag äter hela tiden.. onyttigt också .. vet ni vad det första jag gjorde när jag vaknade va? (förutom att sätta på datorn!) Jo käka en skål med glass o kolasås, haha.. inte bra för figuren det inte, men vem bryr sig! Man ska njuta av de saker livet erbjuder, right? Dessutom så händer det knappt något med min kropp hur mycket onyttigt jag än äter. Fast det kan ju vända.. hope not.

Jaja, skriver senare. Ska väl titta på en film eller något tror jag, orkar inte sitta vid datorn heeeela tiden.
seeyaah ♥

good or bad?





Tjejer som inte kan måla ögonfransarna är nog det fulaste jag vet. När de har lagt på så många lager mascara att ögonfransarna klistrat ihop sig och det ser ut som att de bara har fem, tjocka ögonfransar. Skulle aldrig i mitt liv gå ut sån, än mindre ta kort på mina ögon...

ja jag vet att det ser ut som en missbildad fisk men
det ska föreställa ett öga .. paint är inte min starka sida


Friidrotts-VM har börjat, snälla stryp mig! Fattar inte hur någon orkar titta på det? Okej att man kanske vill se när Sverige hoppar eller springer, eller vilket land man nu hoppas på. Att det håller på från typ klockan 8 på morgonen till tio på kvällen gör ju inte saken bättre. Specielt inte för mig just nu bor hos min pappa som änsålänge bara har en teve och vad vill han se på? Jo, friidrott!!







Reor! Jag är sådan som inte bryr mig särskilt mycket om märkeskläder. Tycker att det finns fina kläder i butiker som gina tricot och h&m för att något exempel. Framförallt har de billiga kläder! Specielt när det är rea pågång, och vem älskar inte när det står "Rea - upp till 50% rabatt!" ?Jag gör det iaf, och gina tricot brukar alltid ha snygga kläder på sina reor, h&m ligger väl snäppet under.




Pappa köpte frallor till frukost haha, är väl inget märkvärdigt så men han köpte nämligen likadana frallor som vi alltid köpte i skolcafét i 7-9, och de var så jävla goda! Ni som gick/går på rosenlundsskolan vet nog vilka jag snackar om. Är det något jag saknar mycket från grundskolan är det de frallorna!


sailet och kinamat

Nu har jag precis ätit glass med marränger o kolasås, och kinamat innan dess ! Kinamaten var väl sådär, så vi bestämde oss för att inte gå dit igen. Hur som helst var vi nere på sailet och kollade lite förut, massa stånd och typ donutsvagnar så det bara rann ur munnen när man gick förbi, så vi köpte två var. Sedan gick jag och kollade på stan lite, köpte 3 linnen och en jacka, eftersom att min usb-sladd ej är här kan jag inte lägga upp någon bild, menmen. Så kul är det kanske inte att se.
Nu ska jag spela något spel och vänt desperat på ett mejl!

seeya! ♥

jag vill inte skriva någon rubrik!

Nu har jag duschat och sminkat mig så nu ska jag och min far ner på stan och titta lite, och äta kinamat med men blir väl lite senare. Sen kanske jag ska ner på sailet (typ tivoli, band som spelar, öltält osv.) med min syster och några av hennes kompisar, beror på hur vädret blir. Just nu är det mulet, så som jag vill ha det, men blir det regn så stannar jag nog hemma och kollar på en film och äter glass med marränger och kolasås, inte helt fel det heller, eller hur? (: bajs på att jag inte har min usb-kabel till kameran med mig, så tråkigt när man inte kan lägga in bilder på bloggen, förutom google-bilder eller gamla bilder. Jaja.
Glad är jag iaf!!!
pusshej :) ♥

Happy !

Åååh, just nu är jag superglad!! Tänker inte berätta varför än ;) För nu ska jag äta frukost och sen duscha hade jag tänkt och kolla lite på stan.

Btw: väntar du på att någon ska kontakta dig? Vänta inte förlänge, kontakta personen själv istället!

PUSSS! ♥


7000 kronor i månaden..

.. är vad Blondinbella tjänar på sin blogg. Jag trodde det skulle vara mer, då jag har hört från bloggare som inte ens är i närheten av att vara så stora inom bloggvärlden att de tjänar ca 20 000 i månaden.. nämner inga namn här, lalala. Iof tycker jag att 7000 kan vara rätt mycket för att sitta och skriva om vad man gör och vad man äter varje dag så att tusentals människor läser om det regelbundet. Specielt om man fortfarande går i skolan då man kan behöva de pengarna eftersom att man bara får 1050 av snåljåparna varje månad för att gå i skolan 5 dagar i veckan.. Fast att bara leva på bloggen, för 7000 i månaden..? Hm, lycka till.. Men jag tycker hon gör ett bra jobb, hennes blogg innehåller i alla fall vettiga ämnen med ordentliga åsikter och argument, mycket roligare att läsa om smarta tjejer än gråhåriga fjortisar med ank-läppar ;)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5639156.ab    -  ifall någon är intresserad av att läsa mer.



.

Godmorgon. Idag är det den 13e, tror jag ska köpa en lott då, 13 är mitt turnummer hehe.
Men först ska jag äta frukost, youghurt med multi cherios (hur det nu stavas) mums! Sen tänkte jag kanske gå och kolla lite på stan. Antingen när pappa kommit hem ifrån jobbet vid två eller själv. Vi får se. Sitter här och gäspar och ögonen rinner. Jag brukar inte gå upp såhär tidigt (gick upp för en timme sen, tog ett tag att skriva detta inlägget) , sover iaf till 12 oftast. Fast nu måste man väl bli van vid att gå upp typ halv 7 igen, kul!

Btw, så skulle jag skriva om mitt sommarjobb på sjukhuset Ryhovs produktionskök. Alltså där de gör all mat till patienterna som bor där. Jag ville skriva det efter jag hade slutat, men glömde totalt bort det så får göra det nu.

Vissa av kärringarna som jobbade där, hade varit där i 28 år, alltså börjat jobba där under praktiken när de gick i skolan, och sedan aldrig lämnat den arbetsplatsen!? Fattar inte hur de har stått ut sålänge, jag tyckte tre veckor var totalt skitsurt. Fast i början tyckte jag att det var helt okej. De anställda verkade schyssta och praktikanterna som var där var i min ålder, lite äldre. De hälsade jättetrevligt när jag gick in i köket första dagen då min chef presenterade mig för dem. "Här klarar jag nog av att vara i tre veckor" tänkte jag. Emelie, emelojs.blogg.se, var där samtidigt som jag, så när hon var där satt jag oftast och pratade med henne på rasterna, hon var en schysst tjej.
På det här stället var det verkligen praktikanterna vs de anställda (med undantag från en råtta)! Aldrig varit med om 50 åriga tanter som sitter och snackar så mycket skit om andra som de gjorde! Alltså, alla snackar väl skit.. när de är 13-18! Men 40-50 år? Hallå! Man fick höra allt möjligt när man kom till jobbet vissa dagar. Emelie var borta några dagar pga av personliga anledningar som hon också talade om för chefen bl a. Så när hon inte var där, satt alla kärringar såklart och sa en massa grejer om Emelie . "Hon får inte komma hit någon mer gång, detta var första och sista gången hon arbetade här! Hon sköter inte sitt jobb"
Kärring: Emelie kommer tillbaks imorgon.
"Manlig" anställd": *suck*
Kärring: HA! saknar du henne eller?
"Manlig" anställd": Nä!
Kärringarna: hahaha!
Alltså, hur moget är det på en jävla skala då? Tror de allvarligt talat att man ens VILL komma tillbaka till det skit stället om deras diskutioner på rasterna går åt till att sitta och snacka om praktikanterna? Så fort man gick på toa så sa kärringarna något om att man inte skötte sitt jobb. Ska man behöva be om lov för att få gå på toa?
Samma saker som de sa om Emelie sa det ungefär om mig också efter att jag hade varit sjuk i 4 dagar. "hoppas inte hon tror att hon får några pengar nu, när hon aldrig är här. Ansvarslöst är det!" Det är väl förhelvete inte deras problem om jag får mina pengar eller inte, det är ju inte direkt de som betalar ut min "lön" om man ens kan kalla det så. 3 600 för tre veckors slavarbete. För slavarbete är precis rätta ordet. Så fort det var något tråkigt som behövdes göra, t ex diska, så hörde man alltid "Eh Elin kan du ta disken? Emelie kan du ta disken? Simon kan du ta disken?" Trots att vi stod och höll på med annat, när det fanns anställda som var ute och rökte och inte gjorde någonting. Det var alltid praktikanterna som skulle göra skitjobben. Men man förstår ju varför de varit kvar där i 28 år, finns väl inget annat ställe som skulle överväga att anställa de surkärringarna!
Något förvånande var också maten. De gjorde hur många potioner med mat som helst och skickade ut, och fick precis lika mycket tillbaka som man var tvungen att slänga. Om de hade de gjort ett fullt bläck med panerad fisk , så kunde de få tillbaka bläcket utan att någon ens rört fisken, då måste det slängas. Varför? Jo för att "det finns inga vitaminer kvar i den maten som kommer tillbaka och därför kan den inte sparas". Who gives a shit? Man hade väl kunnat spara den så hade de som jobbat där kunnat betala en liten slant för den maten, istället för att man ska stå hemma och laga mat som man ska ha med sig till jobbet för att man inte får mat där. Hur kul är det att stå och laga en massa mat och sen så måste man slänga allt? Sedan finns det famljer som inte har råd till mat, all den maten som slängdes där på en dag skulle kunna mätta säkert 50 familjer på 2 vuxna och 2 barn!
Efter att man hade gjort, t ex mos, delat upp det i så många potioner som var beställda, och det blev något över så la man det i något sorts värmeskåp. Dit gick kärringarna och smygåt från den maten och satte sig i skalrummet och åt och höll alltid uppsikt utifall chefen skulle komma in. "Säg förfan inte att vi gör såhär bara!" sa de alltid.. hehe nejdå. Men jag önskar att jag hade gjort det. Förstört för dem. Förtjänar de verkligen. Ja det finns mycket dåligt och lite bra att säga om den arbetsplatsen. Men alla ni som bor i jönköping, får ni praktik där, BYT!


onsdag.. eller?

Haha, har noll koll på vilken dag det är. Har noll koll på mycket just nu alltså. Det jag vet är i alla fall att vi börjar skolan den 21a augusti, (en fredag?!) samma dag som Ronja fyller 17! Grattis i förskott, gumman, ska fira dig ordentligt. Sedan fyller jag år en månad och en dag efter det. Fast jag bryr mig inte så mycket. Inte lika specielt att fylla år nu som det var innan, när man hade födelsedagskalas med ballonger och fiskedamm! Nu får jag knappt tårta på morgonen, dumma mamma :( Så jag tänker inte så mycket på det, kommer se det som vilken vanlig dag som helst i stort sätt. Och mina apor till klasskompisar lär väl inte säga grattis (iof skulle jag inte sagt grattis till dem heller, HA!). Eller juste ja, jag ska ju gå i en annan klass. Lärarna slängde ju ut mig ifrån INT-klassen (klassen för dem med högst betyg, ohyeah!) pga min höga frånvaro. (Så det hade inget att göra med att jag var kass i skolan!) Och min rektor, någon blåst tant, satt och sa: "Oh det är så tråååkigt att det blev såhär, verkligen uhm *tittar i pappret* ... Elin !" Mm precis du måste verkligen känna sympati för mig, när du inte ens vet vad jag heter! Men tro mig du kommer aldrig glömma mitt namn från och med när jag börjar igen för ni ska ångra STORT att ni satte mig i en annan klass, kommer kicka allas ass med mina betyg sen ska jag lova, MHM! Iof är det rätt skönt att slippa alla dryga klasskamrater (fattar inte hur vissa av dem hamnade i den klassen ens) men nu får jag ju lämna Ronja bland alla dem :( Jaja, det ordnar sig nog.

Förövrigt satt jag och tittade lite på facebook i brist på annat, där hittade jag min kusin Oskar som jag inte träffat på ... ah eftersom jag inte kommer ihåg det måste det varit länge sen. Surt faktiskt, även hans syster, Lina, som också är min kusin (nehe?) har jag inte träffat på säkert lika länge. Har typ bara ett minne ifrån dem, och då lekte jag i en trädkoja tillsammans med Lina och någon annan liten tjej. Nu är de way to old för att leka i trädkojor, eller ja vad vet jag, kanske de gör fortfarande. Men de är väl över 20 iaf. Lite surt att ha sin släkt så utspridd, i Jönköping har jag mamma bara. Sen får man åka till Malmö, Karlskrona ja ända till Finland för att träffa dem, vet knappt var alla håller hus. Synd att man inte har bättre kontakt. Aja, vill de ta kontakt med mig får de göra det för jag kan inte göra så mycket åt det då jag inte träffat vissa på hundra år. Sålänge jag har Jimmie och mina vänner så skiter jag i vilket faktiskt!

Skitsamma, hade tänkt att laga mat nu. Blir väl köttbullar och makaroner med MYCKET lingonsylt , Mums! Och mjölk såklart. Grön eller blå ska det vara, helst blå.. röd går ju inte o dricka, vidrigt!
Byebye! ♥


Trallalaaa..

Brittany blev Paris Hiltons New BFF , jiho gillade henne! Följde dock inte programet, såg bara några avsnitt men jag tyckte inte om Vanessa, räcker med att jag ser/träffar en människa en enda gång, för jag känner direkt om det är en "bra" eller "dålig" människa, eller hur man ska uttrycka det. Menmen, min pappa är iaf en bra människa som snart kommer med chickenbits med pommes, vitlöksdressing och fanta! Är hungrig nu, har inte ätit sen klockan 14 idag. Så hoppas han kommer snart! Ska i alla fall sätta mig och kolla om det är något bra på teve. Favoritprogramen är såklart vänner, simpsons, 2½ män och family guy!

Jaja, byebye.

11 aug

Satte mig vid datorn för en stund sen, har tittat lite på teve och gått till kiosken och handlat risifrutti, ägg och fanta. Men tog fel fanta, den utan socker, urk! Pappa har åkt till jobbet och kommer inte hem förens klockan 22 ikväll, rätt tråkigt att vara hemma helt själv men datorn får väl vara mitt sällskap idag. Han kommer i alla fall hem med McDonalds mat , det är ju bra!


REGNET!
Det har varit så vaaarmt i helgen, man vet knappt vart man ska ta vägen. Stranden kanske? Men idag när jag vaknade så regnade det! Härligt! Fast nu ser jag att solen är på väg fram.. tusan också , men har jag tur så försvinner den. Nu vill jag ha höst! Haha.

Christian the lion
Satt och tittade lite på Oprah Winfrey's talkshow nyss och där pratade de om Christian the lion. Har ni inte hört talas om det så var det två killar i London som köpte en lejonunge i en affär. De tog hand om honom i deras lägenhet och döpte honom till Christian. Tillslut blev han för stor för att bo i en liten lägenhet så de tog med honom till Afrika och släppte honom i det fria. Efter ett år bestämde sig  männen för att åka och hälsa på Christian och se ifall han kände igen dem. De filmade sitt återseende med lejonet, och det är det finast jag sett. Har ni inte sett videon så titta på den! Jag grät första gången jag såg det, tycker det är så häftigt.

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc&feature=fvste1





Kissie har en åsikt!! åhnej ..
"Uppfostra dina barn rätt = Fler brats än emos i denna värld!"
Ja det tycker Kissie. Hon tycker att emos bara gråter och är deprimerade över att deras partner lämnat dem och att man istället borde fokusera på viktigare saker t ex skola, jobb och karriär - precis som bratsen gör! Eller? Låter inte "pappa betalar" bekant? En bra uppfostran är tydligen att lära sin son/dotter hur man använder pappas kreditkort istället för att ge dem ett eget bankomatkort där de kan ha sina pengar som de själv tjänar! Enligt Kissie alltså. Enligt mig (och förhoppningsvis enligt många andra) handlar en bra uppfostran om att lära sina barn att klara sig själva. För vad gör en "brat" när pappas kreditkort en dag inte fungerar? När det inte finns pengar kvar att ge sina barn? Hur skulle de klara sig då? Självklart vill väl en förälder ge sin barn allt de vill ha, det bästa helt enkelt. Men man vill att det ska uppskattas, inte bli en vana att få allt.
Men som alla vet, är ju inte Kissie det största ljushuvudet som skådats på denna planet. Därför kan man väl kanske förstå varför hon tror att Emo = vanliga människor i 16års åldern som blivit emo då de dumpats av sin partner. Ja precis, så måste det ju vara. För det kan ju inte vara så att människor med den stilen är influerade av musiken? Jo i vissa fall kan det faktiskt vara så, då emo står för emotional Hardcore och är en musikgengre, själva stilen kallas fashioncore! Sedan finns det ju människor, som Kissie, som missat detta fenomen som uppstod 15 år innan hon ens var född! Men det är sant, på grund av att det finns människor (som Kissie) som tycker att "emo" är människor som bara mår dåligt och gråter, har väl den anledningen till att bli "emo" växt fram. Sen kan det bero på flera andra anledningar. T ex att de vill få uppmärksamhet på något sätt, de tycker att det är så sjukt tråkigt att se precis likadana ut som alla andra och vill se annorlunda ut eller för att de helt enkelt vill prova på stilen för att den är sjukt snygg! Men från början handlade det om musiken, tyvärr är det inte så längre.  Så svar på tal bitch! Uppfostra dina barn rätt - FÄRRE KISSIE'S I DENNA VÄRLD!



Nej nu har jag vettigare saker att göra, kanske ska läsa en bok ? Prova det, Alexandra! ;)

Time to get serious!

Läste i något forum tidigare idag, kommer inte ihåg vart, men kopierade i alla fall vad denna unge man hade att säga om "Djurens Rättigheter"


"Ja, varifrån härleder man att djur har rättigheter? Det låter ju helt absurt att att de skulle ha rättigheter som vi människor när de inte är rationella varelser! Nej om jag köper en hund äger har jag äganderätt på den och får göra vad jag vill med min egendom, såvida den inte helt plötsligt börjar argumentera för sin "djurrätt" och hänvisar till polemiskt skrivna verk av andra djur där man motiverar sina rättigheter etc. Ja, ni förstår. Denna fråga är väl speciellt riktad till veganer som alltid ska stå upp för djuren och hävda att det är mord att äta kött. Hur motiverar ni att djur har rättigheter?"


Jag är själv djurvän, jag älskar djur och tycker absolut att de har rättigheter. Då menar jag inte rättigheter som att denna killens hund, eller "egendom"(?) ska ha en dubbelsäng och eget rum. Djurens rättigheter handlar om att djur ska behandlas precis som vilket värdefullt liv som helst, man ska ge dem kärlek och föda samt allt annat den behöver för att överleva. Har man t ex en hund, så har man en hund för att man tycker om djur och för att man vill ta hand om en hund och älska den. Precis som om man skaffar ett barn. Inte för att äga något, som man äger ett hus man köper. En hund, eller vilket annat djur som helst känner smärta precis lika väl som en människa gör.
Jag är inte vegetarian utan älskar kött och skulle inte vilja ge upp det för att äta linser etc, men jag förstår helt och hållet de som är vegetarianer av etiska skäl. Behandlas ett djur rätt då det är vid liv och när det ska slaktas tycker jag det är helt okej att äta kött . Därför är det synd att man inte kan vara helt säker på att köttet man köper kommer från en gris/ko/kyckling osv som levt ett "lyckligt" liv och fått dö på ett smärtfritt sätt.
Man kan skriva om det här hur långt som helst, om djurförsök och pälsar osv men tyvärr vet jag inte mycket om det ämnet så jag slutar skriva här. Det enda jag kan säga om det är att jag tycker det är fel, fel och åter FEL!

Djuren var här före oss, vi behöver dem men de behöver inte oss!







hej igen!

Som ni märkt har jag inte skrivit på ett vääldans bra tag, beror helt enkelt på att jag inte haft tillgång till någon dator för jag har varit i Smögen! Mobil har jag heller inte haft, eller ja.. mobilen har jag haft, en död, men ingen laddare. Perfekt ju. Har iaf varit i Smögen, tillsammans med Jimmie och hans föräldrar som har en båt där. Smögen är jättefint och mysigt. Eftersom att jag är lat och korkad har jag inte orkat ta några bilder, dumt. För det är verkligen superfint där. Har tagit det lungt mycket, men även dansat och sjungit kareoke några nätter! En man vid namn Tommy har en fiskebåt där och inuti har han gjort om den till en bar, skithäftigt! Massa lampor och bra ljud (tom en strippstång, haha). Så jag har partajat med folk på 30-40+, men kan säga att det är fan mer drag i dem än vad det är i vissa av tjejerna/killarna i yngre ålder! De dansar och tjoar och sjunger för glatta livet, sånt är kul.
Men nu är jag hos min far, Jimmie körde mig till Växjö snäll som han är, och där hämta pappa mig. Så fort jag kom till pappa satte jag på datorn och skulle installera The Sims 3 som jag köpft, iih! Haha, älskar det spelet, har spelat sen jag var typ 7 år. Meeeen... skiten fungerade inte för att pappas grafikkort är för gammalt :( Så när man köper nya spel, måste man alltså köpa nya datorer, så ni är beredda på det. Men jag läste runt lite i något forum och där fick jag en länk till massa filer man skulle ladda ner som typ.. "lurade" datorn att man hade nytt grafikkort (?) lr något. Spelet fungerade då, men det gick vääääldigt sakta. Så tillslut sket jag i det och gick o la mig istället, skitsur :( Får se hur vi löser det!
Nu sitter jag här och gör inte så mycket, tänkte spela sims 2 istället, hehe. Så ska nog göra det nu.
pusshej! 

RSS 2.0